Könyvmecénásokra vár a művészettörténeti böngésző
ro

Könyvmecénásokra vár a művészettörténeti böngésző

Hol készül a művészet? Művészettörténeti böngésző címmel novemberben jelenik meg egy új illusztrált ismeretterjesztő kötet a Csimota Kiadó gondozásában, amely bevezeti a gyerekeket és a felnőtteket a művészet történetébe.

A Hol készült a művészet? című kötetben Révész Emese művészettörténész és Grela Alexandra festőművész, illusztrátor 25 korszakos jelentőségű alkotó képzelt műtermének ábrázolásával mutatja be a képzőművészetet az altamirai barlangrajzoktól a Banksy-graffitikig. Valamennyi jelenet a művészet születésének legtitkosabb helyén, a műteremben, az alkotás helyszínén játszódik.

-

Az alkotók ígérete szerint a kötetet lapozgatva azt is megfigyelheti majd az olvasó, hogy az idők során hogyan változott az emberek környezete: min ültek, mivel világítottak, milyen hangszereken játszottak. A képeken, melyek mindig az adott kor stílusában készültek, megkereshetjük kísérőnket, sőt néhány oda nem illő elemet is.

A kötet a Könyvmecénás program keretében jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy a mecénások előre, még a nyomdába adás előtt megvásárolják a kiadványt legalább egy példányban, így a nevük bekerül a könyv támogatói oldalára és mecénások lesznek. A mecénálási időszak ez esetben szeptember 30-ig tart.

Részletek erre>>