.konyves.

Ma mutatják be a Netflixen a Levél a királynak sorozatot

Pénteken debütál a Netflixen a Levél a királynak című sorozat, amely a holland Tonke Dragt ifjúsági klasszikusát veszi alapul.

Tonke Dragt Levél a királynak című könyve a hollandok nagy klasszikusa, magyarul pedig jó ötven késéssel jelent meg 2017-ben a Kolibrinél Wekerle Szabolcs fordításában.

Tonke Dragt
Levél a királynak
Ford.: Wekerle Szabolcs, Kolibri, 552 oldal

A cselekményéről ezt írtuk korábban:

Főhőse egy Tiuri nevű fiú, aki éppen arra vár, hogy másnap reggel lovaggá üssék. Egy kápolnában virraszt a társaival, és a lovagjelölteknek elméletileg tilos lenne a külvilág bármely neszére reagálniuk, ám Tiuri természetesen azonnal megszegi ezt a szabályt, amikor egy öregember bekopogtat, és segítséget kér tőle. Egy levelet kell eljuttatnia a szomszédos ország királyának: tartalmát nem ismerheti, élete viszont veszélyben van, mert az ellenséges Vörös Lovasok készek meggyilkolni, hogy megakadályozzák küldetésében.

A kötet azóta bekerült az új NAT-ba is, tehát biztos, hogy sok magyar diák fog vele a következő években találkozni. Ők külön örülhetnek annak is, hogy a Netflixen ma debütál a regényből készült hatrészes sorozat - az előzeteséért kattintsatok IDE!