Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra
ro

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

lakatos_istván dobozváros közösségi_finanszírozás

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros (kritikánkat ITT olvashatod), amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével. 

A Brancs, az első magyar közösségi piactér a Kickstarterhez és Indiegogóhoz hasonlóan platformot nyújt kivételes ötletek, termékek közösségi finanszírozásához. Az online piactéren indult el az a kampány, amelynek révén most bárki segíthet abban, hogy ismét megjelenhessen Lakatos István Dobozvárosa.

Az új kiadásban ráadásul az eddigiek mellett 

legalább 20 új illusztráció fog szerepelni, illetve egy 16 oldalas képregény,

a történet afféle epilógusaként. Ez utóbbit csak a támogatói példányok fogják tartalmazni, azaz a későbbiekben könyvesboltba kerülő változat már nem. A támogatói példányok keményfedéllel készülnek, míg a boltokban megvásárolhatók puhafedelesek lesznek.

Az eredeti kötet 314 oldal, a támogatói változat pedig mintegy 30 oldallal lesz hosszabb. Új borítót fog kapni a kötet, ugyanakkor azoknak, akik a régihez ragaszkodnak, sem kell csüggedniük, mert az kerül majd a védőborítóra. A szöveg is átesik egy kis renováláson és alapos korrektúrán.

A keményfedeles, képregényt is tartalmazó könyvből csak annyi fog készülni, ahányan támogatják a kampányt. Sehol máshol nem lehet hozzájutni ehhez a változathoz.

Természetesen egyéb ajándékok is várnak a támogatókra, a támogatás mértékétől függően akár egy eredeti Lakatos-rajzzal is gazdagodhat az olvasó. A kötet megjelenését ITT tudod támogatni.