.konyves.

Kufli-pályázatot hirdet a Pagony

A Pagony pályázatot hirdet, ráadásul szándékai szerint olyat, amilyen még nem volt és valószínűleg nem is lesz soha többé. Az egyszeri alkalomnak szánt kezdeményezés tétje is egészen különleges.

Kufli-pályázatot hirdet a Pagony: a résztvevő gyerekektől rajzokat várnak, és a legkülönlegesebb rajz bekerül a következő kufli-könyvbe, Dániel András rajzai mellé.

Dániel András kufli-könyveiben rengeteg igazán furcsa élőlény szerepel: ebinyúl, mezei cselfenc, pápaszemes nyihók… Aki olvasott már kufli-könyvet, vagy látott kufli-rajzfilmet, sok ilyen lénnyel találkozhatott már. A gyerekek pedig ilyenkor elgondolkodhatnak, milyen lenne egy ilyen kuflis lény, ha ők rajzolnák meg. Mi lenne a neve? Hogyan nézne ki? A Pagony most ilyen kitalált kufli-könyv mellékszereplőket vár a gyerekektől, és a legötletesebb lény ott lesz az ősszel érkező kufli-könyvben! Ez pedig olyan nyeremény, amit csak egyvalaki nyerhet meg az egész világon.

Sőt: a legjobb 20 pályázó rajzaiból kiállítást rendeznek a Bartók Pagony könyvesboltban, amint erre lehetőség adódik. A legizgalmasabb 5 rajz beküldői ráadásként kuflis ajándékcsomagot nyernek.

A rajzokról készült fotókat a palyazat@kuflijatek.hu email-címre várják április 12-ig. A pályázat részletei ITT olvashatók.