ro

A titokzatos gombáktól a krillekig [Könyvesblokk]

-

Szeptemberi Könyvesblokkunkban ezúttal a gyerekeknek (és szüleiknek) kedvezünk: válogatásunkban ismeretterjesztő kötetet, akciódús meseregényt és zseblámpás könyvet ajánlunk.

Lynne Boddy: A gombák titokzatos birodalma
HVG Könyvek, 2023, 64 oldal
-

A gombák a természet körforgásának alapvető szereplői. Mindenhol jelen vannak - az erdők talajában, a levegőben sodródva vagy épp más élőlények belsejében. A gombák lenyűgöző világa felfedezésre vár: tudd meg, milyen gombafajták léteznek, miképp változtathatják meg az állatok viselkedését, és hogy mi az a boszorkánykör!

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs
Ford.: Morcsányi Júlia, Manó Könyvek, 2023, 320 oldal
-

Ben és Hattie London egyik parkjában összebarátkoznak egy oroszlánnal, aki csakhamar a legjobb barátjuk lesz. Mr. Pompás Mancs nem csupán egy roppant jólnevelt nagymacska, hanem egy oroszlánbandita, aki igazságot szolgáltat és megmenti rabságban sínylődő állattársait. Például régi barátját, egy medvét a városi állatkertből. Ám ehhez a tervéhez szüksége van Ben és Hattie segítségére is. A gyerekek örömmel csatlakoznak az akcióhoz, ám akkor még nem tudják, hogy a medveszöktetés korántsem veszélytelen vállalkozás! Pedig ez még csak a kezdet...

Vibók Ildi: Hová tűntek a krillek?
Ill.: Mayer Tamás, Pagony, 2023, 123 oldal
-

Berti bácsi, a természetbarát feltaláló egy nap különös levelet kap. Valaki a Déli-sarkról a segítségét kéri! De vajon ki és miért? A bácsi nem sokat teketóriázik, hanem Béla, a papagáj, Amélia, a macska, Gáspi, a kaméleon, valamint egy Ismeretlen Idegen segítségével nyomozni kezd. És hogy mik azok a krillek, és hová tűntek? Nos, a könyv végére az is kiderül! A meseregény a Zseblámpás Könyvek-sorozat részeként jelent meg.