ro

Könyvesblokk: Gyerekkönyvek a legfurcsább nyártól az ovikezdésig

-

Hétindító Könyvesblokkunkban a nyári gyerekkönyvek közül válogattunk. Vajon életünk legfurcsább nyara a legjobb is lesz egyben? Mire vágytak kicsiként az igazán nagyok? És mi vár arra a kisgyerekre, aki idén ősszel kezdi majd el az óvodát? A válaszokat mind egy-egy könyvben találjátok!

Anna Woltz: Evi, Nick és a csibés nyár
Ford.: Rádai Andrea, Pagony, 2023, 212 oldal
-

A Pagony Zseblámpás Könyvek-sorozata elsősorban olyan kisiskolásoknak szól, akik már egészen magabiztosan olvasnak, és szívesen megpróbálkoznak egy egész regénnyel. Nekik szól Anna Woltz új könyve is, amelynek középpontjában egy nagyon-nagyon furcsa nyár áll: "Úgy kezdődött, hogy Nick, aki hatodikos, életében először hozzám szólt. Evi meg közölte, hogy a barátom akar lenni, pedig amúgy nagyon veszekedős lány. Aztán egy csomó minden történt: elloptam egy tyúkot, szétfűrészeltem egy csomó fát, és rájöttem, hogy szerelmes vagyok. De egy balesetnek is tanúi voltunk... Agyrém! Vajon életem legfurcsább nyara egyben a legjobb is lesz?"

María Isabel Sanchez Vegara: Kicsikből NAGYOK - Pablo Picasso
Ill.: Teresa Bellón, ford.: Pethő Dóra, HVG Könyvek, 2023, 28 oldal
-

A HVG Könyvek Kicsikből NAGYOK sorozata a történelem, a kultúra, a tudomány legnagyobb alakjait hozza ember-, pontosabban gyerekközelbe. María Isabel Sanchez Vegara eddig olyan nagyságokról írt, mint Jane Goodall, Albert Einstein vagy épp Frida Kahlo. Idén nyáron egyszerre négy új kötete jelent meg a sorozatnak magyarul, amelyekben II. Erzsébet királynőről, Maria Montessoriról, Neil Armstrongról és Pablo Picassóról olvashatnak a gyerekek.

Balázsy Panna: Szandra és az ovi - Kiscsoportos mesék
Ill.: Rippl Renáta, Manó Könyvek, 2023, 64 oldal
-

Balázsy Pannát sokan a Szandra-sorozat írójaként ismerik, új könyvében viszont visszaugrott az időben, a gyerekek pedig most egészen kicsiként ismerhetik meg a címszereplőt - pontosabban Szandra már nem is annyira kicsi, hiszen hamarosan megkezdi az óvodát. De vajon mi történik ott? Hogy néz ki egy óvodai nap? Mit játszanak? Ott kell aludni? Mi mindent tud egy kiscsoportos? Szandra segítségével szerencsére minden leendő és már gyakorló kiscsoportos válaszokat kaphat a sok-sok felmerülő kérdésre, nagyban segítve ezzel az ovikezdést - a gyerekek és a szülők számára is.