Karácsonyi könyvajándékozást hirdet a HUBBY
.konyvesblog.

Karácsonyi könyvajándékozást hirdet a HUBBY

olvasás gyerek karácsony támogatás könyvtár hubby

Idén a sokszor könyvhiánnyal, és főképpen a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom hiányával küzdő iskolai könyvtárak részére hirdet könyvajándékozási akciót a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum. Felhívásukban a következőt írják:

"Az iskolai könyvtárak és könyvtárosok gördülékeny munkájának elengedhetetlen feltétele, hogy az olvasók hozzájussanak a legfrissebb irodalomhoz, ami közös témát, minőségi programot, elmélyült vagy éppen üdítő kikapcsolódást jelenthet a gyerekeknek és fiataloknak."

Éppen ezért arra kérnek mindenkit, aki tudja, támogassa a kezdeményezésüket. Egy könyvcsomag 10 könyvet tartalmaz, az adományozásból befolyó összeg pedig nagyban befolyásolja azt, mennyi iskolai könyvtárat tudnak megajándékozni.

A könyvcsomagokat a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöksége állítja össze korcsoportoknak megfelelően. A válogatott könyvek az elmúlt két év Év Gyerekkönyve Díjazottjai, shortlistesei (Bookline-HUBBY-PIM), a TOP50 és TOP25 díjazottjai (Magyar Gyerekirodalmi Intézet) és a Szívünk rajta - hónap gyerekkönyvei (Bookline), valamint kis kiadók gyerek- és ifjúsági könyvei közül kerülnek ki. A könyvcsomagokat 2020 januárjában juttatják el az iskolai könyvtárak részére. Utóbbiak kiválasztásában a Könyvtárostanárok Egyesülete nyújt segítséget.

Bővebb információért kattintsatok IDE!