ro

Julie Andrews újabb mesekönyvön dolgozik a lányával

Újabb mesekönyvön dolgozik együtt Julie Andrews a lányával, Emma Walton Hamiltonnal. A kötetet egy különleges spanyolországi koncert ihlette, amelyet a pandémia idején rendeztek.

A The Enchanted Symphony (Az elvarázsolt szimfónia) című könyv szeptember 12-én jelenik meg - közölte az Abrams Gyerekkönyvkiadó hétfőn. Andrews és lánya a pandémia első évében egy olyan különleges koncert hallgatója volt, amelyet egy vonósnégyes a barcelonai Gran Teatre del Liceu operaházban több ezer növény előtt játszott. Növények foglalták el ugyanis az ülőhelyeket a hallgatóság helyett. A készülő képeskönyv az Abrams kiadó szerint "reményteli tündérmese". Egy faluban játszódik, amelyet titokzatos köd borít be, de egy fiú egyszerű dallama életre kelti.

-

Mint a szerzők elmondták, a köd egyfelől a világjárványra utal, ugyanakkor azokat a dolgokat is szimbolizálja, amelyek zavaró tényezőként megakadályoznak minket abban, hogy értékeljük azt, ami igazán számít az életben.

"Nekünk a család, a közösség, a természet és a művészetek nyújtják az igazi szépséget és értelmet" - fogalmazott a 87 éves Andrews és lánya.

A híres anya-lánya szerzőpárosnak már számos könyve jelent meg, köztük az egértársulatról szóló The Great American Mousical vagy a The Very Fairy Princess-sorozat. Terveik között szerepel a The Enchanted Symphony című kötet folytatása is.

(MTI)