sa

Kiírták a Janikovszky Éva meseíró pályázatot, gyerekek jelentkezését várják

janikovszky_éva mese meseíró_pályázat booklinekids

Szerdától április 12-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 7-16 éves gyerekek számára, három korosztályban hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

A pályázók három korcsoportban indulhatnak: 7-9 éves, 10-13 éves és 14-16 éves korosztályban. A pályázni tematikai megkötés nélkül,

szabadon választott téma feldolgozásával lehet,

magyarországi és határon túli településekről egyaránt.

Minden jelentkező egy, maximum 15 ezer karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be, amelyet kizárólag e-mailben lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre. A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérik, a pályázó nevével és a pályamű címével megnevezve, az e-mail tárgyában feltüntetve: "Meseíró pályázat".

Janikovszky Éva olyan gyerekeknek írt, akikből felnőtt lesz és olyan felnőtteknek, akik gyerekek voltak egyszer
Janikovszky Éva olyan gyerekeknek írt, akikből felnőtt lesz és olyan felnőtteknek, akik gyerekek voltak egyszer

Ma lenne 95 éves Janikovszky Éva, akinek gyerekirodalmi és írói munkásságát sokszor díjazták (megkapta például a Kossuth- és József Attila-díjat is), a legnagyobb társadalmi elismerésnek mégis azt tartotta, ha az „óvodások, iskolások, nagymamák, nagypapák ismerik azt az írót, aki ma gyerek- vagy ifjúsági könyveket ír”. Az Arcanum segítségével Janikovszky Évára emlékezünk.

Tovább olvasok

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes díjátadóra június 2-án kerül sor a Palota Könyvtárban (Wenckheim-palota).

A 18. Janikovszky Éva meseíró pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.