Az emberi test sokféleségét illusztrálva támogatja egy gyerekkönyv az önelfogadást
ko

Az emberi test sokféleségét illusztrálva támogatja egy gyerekkönyv az önelfogadást

Az Anybody című gyerekkönyv segít a gyerekeknek elfogadni, megérteni és megismerni a testüket. 

A most megjelent hiánypótló gyerekkönyv a 12 éven felüli korosztálynak beszél nyíltan és tabuk nélkül az emberi testről és lélekről. A humoros, őszinte és minden szempontból elfogadó könyvből szinte mindent megtudhatunk arról, mit gondolunk, mit csinálunk és mit mondunk a testünkről, és mindezt nagy képeken meg is nézhetjük.

Katharina Von Der Gathen: Anybody
Ill. Anke Kuhl, Pagony, 2024, 88 oldal
Katharina Von Der Gathen, Anke Kuhl: Anybody könyv

A testünk hozzánk tartozik, elválaszthatatlanul. Szeretjük, használjuk, néha bosszankodunk miatta. Napról napra változik. Ez a könyv elsősorban arról szól, ami foglalkoztat és érdekel minket a testünkkel kapcsolatban. Arra biztat, hogy beszéljünk a testről, gondolkodjunk róla, és próbáljunk ki ezt-azt. A-tól Z-ig humorral, lélekkel, megértéssel. Minden, ami a mai gyerekeket megmozgatja a testotthonukkal kapcsolatban.

Önelfogadásra tanít

Az Anybody című könyv türelmesen, közérthetően tárgyalja a testünkkel-lelkünkkel kapcsolatos ellentmondásos érzéseket, bemutatva a test sokféleségét és támogatva az önelfogadást, nemcsak gyerekeknek, kiskamaszoknak, hanem – ahogy a címe is mutatja – mindenkinek.

A kötet célja, hogy segítsen jobban érezni magunkat a testünkben.

A német szexuálpedagógus, Katharina von der Gathen sokéves tapasztalattal rendelkezik a gyerekek szexuális nevelése terén. A most már magyarul is olvasható szellemes enciklopédiájában érdekes tényeket oszt meg a bőrről, hajról és testfunkciókról, valamint azokról a kérdésekről, amelyek pubertás idején és azon túl is érinthetnek minket – szépség, önbizalom, mások reakciói és kapcsolatai velünk.

Az emberi test változatosságát illusztrálja

A kötet tárgyilagosan mutatja be az emberek testméreteinek és formáinak változatosságát, ezáltal minden olvasó érezheti, hogy nincs egyedül. Átfogóan tárgyalja a test működését, mentális és fizikai nehézségeit, kiemelve az egyediség és szépség fogalmát. Az egyszerű, szórakoztató szöveg mellett

a sok humoros, színes illusztráció, grafikon és vicces megjegyzés megkönnyíti a kamaszkorral és testünkkel kapcsolatos megértést, elfogadást.

A kötet – melynek érdemes külső borítója alá is bekukkantani – remek kiindulópont a testünkről való beszélgetésekhez, segíti a gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket abban, hogy kényelmesen, otthonosan érezzék magukat a saját bőrükben.