sa

30 évesen fejezte be az állatenciklopédiát, amit 9 évesen kezdett rajzolni

josh_gabbatiss rajz szenvedély gyerekkor álom allatvilag enciklopédia

Gyerekként valószínűleg a legtöbben teszünk nagy elhatározásokat, amikről úgy képzeljük, hogy egészen felnőtt korunkig kitartanak - a legtöbben aztán akár évekre szerelembe esünk dinoszauruszokkal, repülőgépekkel, tündérekkel stb., majd kinőjük. És vannak azok a ritka esetek, amikor mégis kitart a lelkesedés. 

Ilyen történetről számolt be a Qubit is a Guardian nyomán: bizonyos Josh Gabbatis ugyanis 9 évesen elhatározta, hogy megrajzolja az állatvilág teljes lexikonát, kezdve a korallokkal, a férgekkel és a medúzával.

2001-ben kezdett bele a projektbe, és most, 30 évesen fejezte be. Időközben klímapolitikai és éghajlatkutatási szakújságíró lett belőle, az utolsó bejegyzése és rajza pedig közeli rokonunkat, a csimpánzt ábrázolja.

A fejlődése a rajzokon a legegyértelműbb, de persze a helyesírásában is szembetűnő, az indulás gyerekkori szintje a címben is tükröződik: “Josh’es Book of Animals”. Saját bevallása szerint a kézírása maradt szörnyű.

A Gabbatiss Twitterjén posztolt enciklopédia persze egyre népszerűbb, és ahogy írta, örülne, ha nyomtatásban is megjelenne - igaz, szerinte már az is nagy dolog, hogy felhívta a figyelmet a gyerekkori szenvedélyes érdeklődés erejére. 

Az összes publikált képet Gabbatiss Twitter-oldalán tudod megnézni.