Beleolvasó star_wars kolibri

Tudj meg mindent a Zsivány Egyesről!

.konyvesblog. | 2016. december 20. |

b289904.JPG

A Lucasfilmmel közösen megalkotott, és az elismert Star Wars-szakértő, Pablo Hidalgo által írt Star Wars: Zsivány Egyes Képes enciklopédia segítségével részletesen megismerkedhetünk a szereplőkkel, a történetük hátterével, valamint tanulmányozhatjuk a járművek felépítését, és bepillantást nyerhetünk a filmforgatás kulisszái mögé. A gazdagon illusztrált albumban öt űrhajó kihajtható keresztmetszete is belekerült.

Star Wars - Zsivány Egyes - Képes Enciklopédia

Kolibri, 2016, 200 oldal, 4999 HUF

 

Amerikában az év harmadik legjobb nyitányát produkálta a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Magyarországon a legjobb nyitóhétvégéjét hozta össze, 163.573 néző látta a filmet. Az Index szerette, így foglalták össze:

"A sztori továbbra sem túl bonyolult, egy Jyn Erso nevű lány elmegy és egy kommandósakcióban megszerzi a Halálcsillag tervrajzait, mi meg végre megtudjuk, hogy a fenébe maradhatott benne egy akkora bug egy ilyen, láthatóan alaposan átgondolt és megtervezett (meg rohadt drága) fegyverrendszerben, ami egyben a pusztulását is jelenti. A dolog nem ennyire egyszerű, kapunk hozzá egy kis családi drámát (a Halálcsillag egyik tervezője Jyn apja), egy kis csapatépítgetős akciót (kell egy csapat!), majd a végén izomból rúgják ránk a terepasztalt, és ide-oda repkednek az akciófigurák, miközben a hősök az idővel is versenyt futva igyekeznek megszerezni a terveket. A három szakasz közé afféle átvezető szálnak vagy az egészet összetartó szövetnek ott van a Birodalom és annak három, különböző szinten, de egyformán genyó képviselője (Vader, Krennick és Tarkin), és persze a Szövetség vagy Lázadás, vagy Ellenállás, mindegy is milyen néven emlegetjük őket."

Mutatunk belőle néhány oldalt, ami spoilereket tartalmazhat, úgyhogy ha még nem láttátok a filmet, csak óvatosan!

ZsivanyEgyes_KepesEnciklopedia_reszletsmall.pdf by konyvesblog on Scribd