Walliams szellemesen rosszmájú mesékben mutatja be a világ legrosszabb gyerekeit

.konyvesblog. | 2018. október 11. |

Készen állsz arra, hogy megismerd a világ legrosszabb gyerekeit? Öt gusztustalan fiút és öt borzalmas lányt? Szófa Szófia például álló nap a tévét bámulja, végül annyira odaragad a kanapéhoz, hogy szó szerint elválaszthatatlanok lesznek. Aztán itt van Nyálas Nyikos, a fiú, akit a saját nyála sodor bajba egy iskolai múzeumlátogatáson. De ne feledkezzünk meg Bömbi Bertáról sem, aki megállás nélkül bömböl, és szörnyűséges hazugságokat talál ki.

David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei, ill.: Tony Ross

Fordította: Vereckei Andrea, Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2018, 272 oldal, 3499 HUF

 

David Walliams évek óta vezeti az angliai gyerekkönyv-eladási sikerlistákat. Legújabb könyve szellemesen rosszmájú mesék gyűjteménye 10 elvetemült gyerekről, akiket a zseniális művész, Tony Ross színpompás illusztrációi keltenek életre.

10 dolog, amit (talán) nem tudtál az évfordulós David Walliamsről

David Walliams jelenleg az egyik legsokoldalúbb brit alkotó: színészként eljátszotta Agatha Christie egyik nyomozóját, volt zsűritag egy tévés tehetségkutatóban, írt sitcomot, és nem mellesleg egy csomó gyerekkönyvet. A legelső, a Köténycsel éppen tíz éve jelent meg, majd sorban követte a többi,...

A világ legrosszabb gyerekei alapvetően a kisebbeket szólítja meg, az abban található tíz történet pedig a gyerekek legrosszabb, legrémesebb és legviccesebb szokásait mutatja be sok humorral és csavarral. Ráadásként a történetben a Walliams-olvasók nagy kedvence, Rádzs is felbukkan.

Olvass bele a kötetbe:

Walliams_AVilagLegrosszabbG... by on Scribd