Vámos Miklós egy amatőr kapcsolatjavítóról írt regényt

.konyvesblog. | 2018. szeptember 28. |

Engem az emberek valamiféle megbízható és jóindulatú nagybácsinak tekintenek (az okok egy részét tudni vélem). Úton-útfélen megállítanak, s beszélgetést kezdeményeznek. Sokan keresnek a neten, kérik, találkozzunk - élet-halál kérdése -, csak én segíthetek. Néha nem sikerül elzárkóznom. Aztán a kávéházban várnak, s rendre kiderül, hogy párkapcsolati (válási, szakítási) tanácsot kérnek. Van abban ráció, hogy tőlem: kétszer váltam, továbbá jogi diplomával rendelkezem, meg ugye a közismert empátiám.

Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül

Athenaeum Kiadó, 2018, 352 oldal, 3999 HUF

 

Emiatt fontolgattam egy ideje, hogy egy hozzám hasonló amatőr kapcsolatjavítóról írjak könyvet. Esetleg a figura legyen azonos a Borgisz című korai kisregényemben szereplő tizenkilenc éves Najn Ivánnal. Miféle felnőtt vált belőle? Egy központi alakot terveztem, kettő lett belőle.

Bemutató. Október 12-én (pénteken) 18 órai kezdettel mutatják be Vámos Miklós új regényét a New York Palace Budapest (Boscolo) Róma termében. A rendezvényen vendégfellépőként koncertet ad a Sárik Péter Trió. Még több infóért kattintsatok ide!

A Borgisz kilenc hónap története, ez a könyv kilenc évé. Ugyanakkor a kilenc fejezet Beethoven egy-egy szimfóniájának szerkezetét, mondandóját, hangulatát, lendületét követi, amennyire a nyelv eszközei engedik. Voltaképp szimfonikus regény keletkezett, zenés próza. Végül örömpróza? Bárcsak.

Olvass bele a kötetbe:

Vamos_Legkozelebb_ by on Scribd