Beleolvasó európa umberto_eco d:book

Umberto Eco: Legendás földek és helyek története (Részlet)

.konyvesblog. | 2013. november 15. |

Umberto Eco: Legendás földek és helyek története, ford.: Sajó Tamás

Európa Könyvkiadó, 480 oldal, 2013, 7120 Ft

Képzeletünket sosemvolt földek és helyek népesítik be, a hét törpe kunyhójától a Gulliver által felkeresett szigetekig, Salgari indiai útonállóinak templomától Sherlock Holmes Baker Street-i lakásáig.

Többnyire tudjuk persze, hogy ezek a helyek költők és írók fantáziájának a szüleményei csupán. Az emberiség azonban már a legősibb idők óta álmodozott olyan, valóságosnak tartott helyekről is, mint Atlantisz, Mu, Lemuria, Sába királynőjének földjei, János pap országa, a Boldog Szigetek, Eldorádó, a végső Thule, Hyperborea és a Hesperidák országa, a Szent Grál rejtekhelye, a Hegyi Öreg asszaszinjainak sziklaerődje, Eszem-Iszom-ország, Utópia szigete, a Salamon-szigetek és az ismeretlen déli földrész, az üreges Föld belseje, vagy Agarttha titokzatos föld alatti birodalma. E helyek némelyike csupán elbűvölő legendákat és Umberto Eco kötetében is látható pompás ábrázolásokat ihletett, mások a titokvadászok képzeletére hatottak, megint mások pedig utazásra serkentettek, így téve végül valóságosan is új, ismeretlen földek felfedezőivé az illúziók kergetőit.

Az Európa Könyvkiadó és a Budapesti Olasz Kultúrintézet november 15-én, vagyis ma 17 órakor mutatja be Umberto Eco A legendás földek és helyek története című könyvét (helyszín: Olasz Kultúrintézet – Federico Fellini terem, Budapest, Bródy S. u. 8.).

Olvass bele a kötet előszavába:

Eco a Legendas Foldek Reszlet by konyvesblog