Sztanyiszlav Belkovszkij: Putyin - az ember, aki nem létezett (RÉSZLET)

.konyvesblog. | 2014. március 11. |

Putyin.jpgMegjelenik magyarul Sztanyiszlav Belkovszkij Putyin-életrajza, ami többek közt azért vált hírhedté, mert szerzője szerint elképzelhető, hogy az orosz elnök kettős életet él, és titokban homoszexuális.

Már a bulváros borító is botránykönyvet ígér, melyből például az is kiderül, hogy az orosz elnök egy traumatizált árva, akinek legjobb barátai az állatok, és minden bizonnyal vannak fontosabb dolgai is, mint a szex. Putyinról könyvet írni egyszerre nagyon hálás, és nagyon hálátlan feladat. Már a születése, és az igazi szülei körüli bizonytalanság megadja a kezdőlökést a kötetnek, amiben Belkovszkij állítólag a teljes igazságot kínálja. Bár orosz kiadók igyekeznek elzárkózni az írásai elől, az újságíró újra és újra felbukkan provokatív kijelentéseivel, ráadásul eddig nem lett rejtélyes baleset áldozata sem, úgyhogy feltételezhetően neki is megvannak a kapcsolatai.

Ha nem diktatórikus intézkedéseket szignóz, vagy a téli olimpia hőseit ünnepli, az orosz elnök a Krímben borzolja az Ukrajna és a világ idegeit, a legújabb, róla szóló könyv pedig azonnal tiltólistára került a Kremlben.

Olvasd el a könyve előszavát!

Putyin részlet by konyvesblog