Stephen Hawking egy lányiskolában kezdte pályafutását

.konyvesblog. | 2015. február 17. |

 

b1311424.JPG

"Ha Jane Wilde-nak 1965 és 1990 között lett volna névjegykártyája, valószínűleg ez állt volna rajta: „A sofőr, a nővér, az inas, a felszolgáló és a tolmács – meg persze a szerető hitves.” A haszonélvező mindenesetben férje, a világhírű elméleti fizikus, kozmológus, író, egyetemi professzor és zseni, Stephen Hawking volt." - írtuk az Utazás a végtelenbe - A mindenség elmélete című Jane Wilde-memoárról gigacikkünkben. (a cikket ITT találod)

Hawking első felesége rendkívüli házasságuk rejtelmeiről mesél - miközben férje tudományos hírneve egyre nőtt, a fizikus testét egyre inkább a hatalmába kerítette a motoros neuron-betegség. Exneje elfogulatlanul számol be, hogyan igyekezett egyensúlyba hozni a huszonnégy órás ápolónői szolgálatot a gyarapodó család egyre növekvő igényeivel.

Jane Wilde Hawking: Utazás a végtelenbe - A mindenség elmélete

Fordította: Csáki Judit, Kelemen László, Libri, 2015, 488 oldal, 3990 HUF

 

Kivételesen őszinte, megindító és sokszor vicces könyvében Jane Wilde nem csupán első házasságának bonyolult és fájdalmas dilemmáit osztja meg az olvasóval, hanem azt is, hogy milyen megpróbáltatások elé állít egy házasságot a hírnév és a vagyon.

Olvass bele a könyvbe!

HawkingJane AMindensegElmelete 11-18 by konyvesblog