Sophie Hannah: Bántó távolság (részlet)

.konyvesblog. | 2012. szeptember 22. |

Sophie Hannah, a pszichothriller sikerszerzője az Idegen arcocskával robbant be a thriller piacra. Fergeteges nemzetközi sikert aratott és 2012 tavaszán jelent meg a Kossuth Kiadónál. Új könyve, a Bántó távolság a műfaj újabb rendkívül hátborzongató darabja. Három évvel korábban rettenetes dolog történt Naomi Jenkinsszel – olyan szörnyűség, hogy azt senkinek nem merte elmondani. Naomi most újabb titkot rejteget – a boldogtalan házasságban élő Robert Haworth a szeretője. Mikor Robert eltűnik, Naomi tudja, hogy valami baja történt, de a rendőrséget nem hisz neki. Robert felesége pedig állítja, hogy férje nem tűnt el. A kétségbeesett Naomi úgy dönt, ha nem tudja meggyőzni a rendőrséget, hogy Robert veszélyben van, meggyőzi őket arról, hogy szeretője másokat sodor veszélybe. Ehhez nem kell mást tennie, mint saját tragikus múltjába leásni…

Az Idegen arcocska című thrillerből megismert Simon Waterhouse és a belé reménytelenül szerelmes őrmesternő újra nyomoz. A London környéki kistelepülések magányos nőit rabolja el, és egy előadás keretében közönség előtt erőszakolja meg egy férfi. A szexuálisan bántalmazott nők egyike, a gazdag megrendelők kertjébe egyedi napórákat készítő Naomi, hajlamos a hazudozásra. Juliet, szeretőjének felesége sem mindig mond igazat. Miért hazudnak a nők, mit titkolnak, ki az a férfi, akit mindketten szeretnek, és hol van most?

A szerzőről:
Sophie Hannah sikerszerző és díjnyertes költő. A manchasteri Egyetemen tanult, dolgozott a Trinity College-ban és Oxfordban. Első verses kötete 24 éves korában jelent meg, később gyerekkönyveket is publikált. Első pszicho-krimi regénye, az Idegen arcocska fergeteges nemzetközi sikert aratott. Idén jelenik meg Angliában a hetedik thrillere. Sophie Hannah Manchasterben él férjével és két gyermekével. Honlapja

Bántó távolság-4 oldalas részlet

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.