Beleolvasó agave jason_matthews

Putyinnak egy fiatal ügynöknőre fáj a foga

.konyvesblog. | 2018. február 19. |

id22-302384.JPG

A nemzetközi Jason Matthews-bestseller, a Vörös veréb adaptációját március 1-től játsszák a magyar mozik, de máris itt a folytatás. Az árulás palotája az amerikaiakhoz átállt moszkvai ügynöknő történetét viszi tovább, aki életveszélyes játszmába keveredik Putyin Oroszországában. Mutatunk belőle egy részletet. 

Jennifer Lawrence Putyin ügynöke lesz

A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskolából, ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat, egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

Dominyika Jegorova százados, az orosz polgári Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) munkatársa visszatért Moszkvába, a szervezet központjába. Dominyika mélységesen megveti azokat, akiket szolgál: Putyin Oroszországának oligarcháit, csalóit és bűnözőit, és titokban a CIA-nek dolgozik, mint Washington legértékesebb beépített embere az SZVR-ben és a Kremlben. 

Jason Matthews: Az árulás palotája

Fordította: Fazekas László, Agave, 2018, 496 oldal, 3980 HUF

 

Folyamatos életveszélynek van kitéve, és ezt csak tovább súlyosbítja, hogy szerelmes CIA-s futtatójába, Nate Nashbe. Ez a szenvedély legalább olyan veszélyes mindkettőjükre nézve, mint a Moszkvában végzett kémkedés. Dominyika életét nem egyszerűsíti az sem, hogy megakad rajta Putyin elnök szeme.

Az ügynöknő, aki az orosz államnak ajánlotta a testét

Az illusztráció az egyik külföldi kiadás borítójából készült Első mondat: " Nathaniel Nash már tizenkét órája volt úton, és deréktól lefelé teljesen érzéketlenné vált." Ismét hidegháború van, az orosz kémek soha nem látott igyekezettel dolgoznak Európa destabilizálásán, az amerikaiak közben mindent meg akarnak tudni Vlagyimir Putyinról, hogy megakadályozhassák a terveit.

Miközben mesteri módon igyekszik elkerülni a lelepleződést, Dominyikának meg kell birkóznia gyilkos hajlamú, lelki beteg főnökével, túl kell élnie egy iráni gyilkossági kísérletet, meg kell mentenie egy letartóztatott kettős ügynököt, és valahogyan el kell hárítania Putyin elnök veszélyes közeledését is.

Kémek, akik végigírták a hidegháborút

John le Carré alig másfél évtizedet töltött el a brit titkosszolgálatnál, az akkori évek mégis egy életre elég irodalmi munícióval látták el. A kémek és úgy összességében a hidegháborús színfalak mögötti machinációk világát sokan az ő könyveiből ismerik - vagy vélik ismerni. Hiába bizonygatja...

Olvass bele a könyvbe:

Jason_Matthews_Az_arulas_palotaja_reszlet.pdf by konyvesblog on Scribd