A lányok bármit elérhetnek, csak önbizalomra van szükségük

.konyvesblog. | 2019. november 18. |

Pár éve letarolták a könyvpiacot azok a kötetek, amelyek női példaképek egész sorát állították a lányok - és a fiúk elé. A Lázadó lányok-könyvek, és ezek legkülönfélébb változatai, illetve a magyar kiadások (ezekről ITT írtunk részletesen) mind azt mutatták, hogy kitartással, tehetséggel bármit, de tényleg bármit el lehet érni.

Katty Kay és Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak

Fordította: Kertész Edina, Menő Könyvek, 2019, 301 oldal, 3490 HUF

 

Az érvényesülés elengedhetetlen eleme még az önbizalom: ez a legelső lépcsőfok, egyszerűen kihagyhatatlan. Először ugyanis nekünk kell hinnünk abban, hogy képesek vagyunk az adott tevékenységre, legyen szó akár sportról, művészeti alkotásról, vagy egy új kezdeményezésről. Katty Kay, a BBC News tudósítója, és az egykori tévériporter Claire Shipman könyve pontosan ezt hirdeti, és kimondottan a lányokat célozza meg.

A kötet azt állítja, hogy az álmok beteljesítéséhez tulajdonképpen csak egyetlen dologra van szükség: önbizalomra. A fülszöveg szerint:

A könyvben található rövid képregények, mókás listák, tesztek és igaz történetek abban segítenek, hogy megalkosd és használd a saját önbizalom-kódodat. Nemsokára olyan lány leszel, aki nem fél cselekedni, kockázatot vállalni és olyan nagy kalandokban részt venni, amiről korábban álmodozni sem mert volna.

Olvass bele a könyvbe:

önbizalomkód_beleolvaso.pdf by konyvesblog on Scribd