Beleolvasó trailer gabo d:book joe_hill

A NOS4A2 örök boldogságot ígér a gyerekeknek

.konyvesblog. | 2019. május 13. |

Májusban új kiadásban és filmes borítóval jelenik meg Joe Hill NOS4A2-ja, melynek antagonistája egy Charles Talent Manx nevű vénember. Manx 1938-as gyártmányú, NOS4A2 rendszámtáblával ellátott Rolls-Royce Wraith-tel gyerekeket rabol el: kiszakítja őket a hétköznapi valóságból, és rejtett utakon közlekedve elviszi őket az egyszerre lenyűgöző és hátborzongató Karácsonyországba, hogy ott örökre boldogok legyenek.

Joe Hill: NOS4A2

Fordította: Uram Tamás, Gabo Kiadó, 2019, 756 oldal, 4990 HUF

 

Egyetlen gyerek van, akinek sikerült megmenekülnie a szörnyeteg karmaiból, és felnőttként legszívesebben elfelejtené mindazt, ami régen történt. Manx azonban képtelen kiverni a fejéből, és ismét útnak indul, legújabb utasa pedig nem más, mint Victoria kisfia. Korábban ezt írtuk a regényről:

Bámulatos, hogy a Nos4a2 a tekintélyes terjedelme ellenére mennyire pörgős és izgalmas – nemhogy nem ül le egy pillanatra sem, de még csak le sem lassít. Hill futtában, a cselekmény előregördítése közben építi fel saját, unikális kis univerzumát (amely amúgy tele van utalásokkal saját és apja korábbi műveire A szív alakú doboztól a Doctor Sleepig) és mélyíti el a karaktereit. Igazi hús-vér embereket ír, vagyis, akárcsak Kingnél, nála is legalább ugyanolyan fontosak a sorsdrámák és a lelki folyamatok, mint a rettegés a sötétség mindenféle lényeitől.

Hill regényéből az AMC forgatott tízrészes sorozatot, amely június elején indul el, addig is itt az előzetese:

Olvass bele a könyvbe:

NOS4A2_beleolvaso.pdf by on Scribd