N.K. Jemisin trilógiájának harmadik részét is jelölték a Hugo-díjra

.konyvesblog. | 2018. augusztus 02. |

n_k_jemisin_a_megkovult_egbolt_b1.png

Ma jelent meg N. K. Jemisin A megtört föld-trilógiájának harmadik része, A megkövült égbolt. A sorozat első két része elnyerte a Hugo-díjat, és A megkövült égboltot is jelölték az elismerésre, melynek eredményhirdetése augusztus 19-én lesz.  

N.K. Jemisin: A megkövült égbolt

Fordította: Ballai Mária, Agave Könyvek, 2018, 320 oldal, 3480 HUF

 

Hamarosan visszatér a Hold. Hogy ez az emberiség pusztulásának, vagy esetleg valami még rosszabbnak az előjele, az két nőn áll.

Essun örökölte Tízgyűrűs Alabástrom erejét. Reméli, ezzel megtalálja a lányát, Nassunt, és olyan világot teremthet, amelyben minden orogén gyermek biztonságban nőhet fel.

De Nassun számára mindez késő. Az anyja hiába válik képessé az obeliszkkapu irányítására, ő már látta a világ gonoszságát. Elfogadta, amit az anyja soha nem fog beismerni: az elromlott dolgokat nem mindig lehet helyrehozni. Az egyetlen járható út ilyenkor a teljes megsemmisítés. 

Zsinórban másodszor nyerte el a Hugo-díjat N.K. Jemisin

(Kép forrása)Első afro-amerikai szerzőként tavaly N.K. Jemisin nyerte a legjobb regénynek járó Hugo-díjat Az ötödik évszak című művével (ITT írtunk róla), idén pedig a folytatással (The Obelisk Gate - Az obeliszkkapu) megint az amerikai író vitte haza a nagy presztízsű elismerést. A két mű egy...

Olvass bele a kétszeres Hugo-díjas trilógia záró kötetébe: 

N. K. Jemisin a Megkovult Egbolt Reszlet by konyvesblog on Scribd