Mindenkinek van egy története Budapestről

.konyvesblog. | 2017. május 29. |

A Budapest Katalógus 2013. november 17-én, Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 140. évfordulóján indult útjára a Humans of New York blogtól inspiráltan. "Arcok, emberek, történetek. Életek, pillanatok, álmok, vágyak, olykor tragédiák. Budapest pont olyan színes, mint a lakói és a vendégei - az emberek, akik visszatérnek a helyekre, ahol már annyiszor jártak, és amiket az emlékezetükbe véstek. Tégy így te is: meséld el, mit szeretsz a városban, mi a te helyed és a történeted!" - olvasható a Katalógus közösségi oldalán.

Szöllősi Mátyás: Budapest Katalógus

Európa Könyvkiadó, 2017, 320 oldal, 4990 HUF

 

A projekt elsődleges célja, hogy portréfotókon, illetve a hozzájuk tartozó rövid interjúkon-történeteken keresztül megmutassa, milyen sokszínű, izgalmas hely is Budapest, és a legkülönfélébb arcokat megszólítva rajzoljon ki egy összetett, meghatározó képet, amelyben nemcsak a személyes vallomásoknak, hanem a helyszínekhez köthető apró sztoriknak, épületek történetének, vagy akár egy fontosnak tartott ügy céljának, sorsának is helye van. Az elmúlt bő három év több mint hatszáz portréjából válogatva állt össze ez a százkilencvenkilenc arcot bemutató kötet.

Margó. A Budapest Katalógus történetei megelevenednek a Margón is. Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, időpont: június 11. Közreműködik: Mészáros Béla és Péter Kata. Bővebb információért katt IDE!

Lapozzatok bele a Budapest Katalógusba:

szolllosi_matyas_budapest_katalogus_reszlet_konyves.docx by konyvesblog on Scribd