MINDEN, amit tudni akartál a méhekről

.konyvesblog. | 2018. február 16. |

mehek_bor.jpg

Hogyan kommunikálnak a méhek? Mit csinál tulajdonképpen a méhész? Ki volt az a híres történelmi személyiség, aki szerette a méheket? És ki volt az, aki túlélt 2443 méhcsípést?

Piotr Socha: Méhek

Fordította: Kellermann Viktória, Manó Könyvek, 2018, 72 oldal, 7490 HUF

 

Csak néhány kérdés azok közül, amelyekre Piotr Socha lengyel illusztrátor képeskönyve megpróbál választ adni. A gyönyörűen illusztrált kötetet lapozgatva bepillanthatunk a méhek titokzatos életébe: megtudhatjuk, mióta léteznek, hogyan építenek kaptárt, miért lejtenek táncot egymás előtt, hogyan gyűjtenek virágport és miként lesz ebből később méz. Megismerhetjük a különböző mézfajtákat, sőt, az is kiderül, milyen gyógymódok léteznek a méhszúrás okozta fájdalom enyhítésére.

Lapozz bele a könyvbe:

mehek-beleolvas.pdf by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.