Mész vagy meghalsz - Diktatórikus Amerikában játszódik Stephen King álnéven írt regénye

.konyvesblog. | 2015. augusztus 10. |

Egy kegyetlen, kétségbeesett világot mutat be Stephen King Richard Bachman álnéven írt korai műve: Amerikát totális diktatúra uralja, a nemtetszésüket kinyilvánító polgárokra különítmény csap le. A tizenéves fiúk számára egyetlen kiugrási lehetőség kínálkozik: a minden évben megrendezett Hosszú Menetelés, amelyet országszerte százezrek figyelnek.

Stephen King: A Hosszú Menetelés

Fordította: Bihari György, Európa Könyvkiadó, 2015, 352 oldal, 3490 HUF

 

Száz fiú indul útnak a megadott útvonalon, amelyet gyalogszerrel, legalább négy mérföld per órás átlagsebességgel kell teljesíteni. Csak egy győztes lehet, a lemaradókat habozás nélkül kivégzik a Menetet kísérő katonák. A győztes viszont a világon bármit kívánhat. Az embertelen verseny pszichés hatásait kiválóan jeleníti meg a regény: végigkísérhetjük a fiúk között kialakuló baráti vagy épp rivalizáló szálakat, a menetelők személyiségének torzulását, a zsibbadt fáradtságot és a fiúk testi-lelki összeomlását.

A Hosszú Menetelés augusztus végén jelenik meg Bihari György fordításában az Európa Könyvkiadónál. Addig is olvassatok el belőle egy részletet:

A Hosszu Meneteles Reszlet Konyvesblog by konyvesblog

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.