Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója (részlet)

.konyvesblog. | 2013. január 09. |

A nevem Budo.

Öt éve vagyok életben.
Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én.
A nevemet Maxtől kaptam.
Ő az egyetlen ember, aki lát engem.
Azt tudom, amit Max tud, de néha többet is.
Tudom, hogy Max veszélyben van.
És azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki megmentheti őt.

Szívfacsaró és szívmelengető könyv kamaszoknak és felnőtteknek a szeretetről, a hűségről és a képzelet erejéről – gyönyörű történet mindazoknak, akiknek volt már igaz barátja...akár valós, akár képzeletbeli.

Matthew Dicks egy okos és érzékeny, Asperger-szindrómás kisfiú történetét meséli el az Egy képzeletbeli barát naplója (eredeti cím: Memoirs of an imaginery friend) című könyvben. Max élete bonyolultabb és magányosabb, mint kortársaié, de van egy képzeletbeli barátja, Budo, akivel minden pillanatban együtt van, aki képes megvédeni a hétköznapi konfliktusoktól és nehézségektől. De nem mindenkitől. És amikor Max veszélybe kerül, Budo sajnos nincs vele.

Életkor: 10+

Egy Kepzeletbeli Barat 10_18 by valuskalaszlo1135

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.