Margarétákkal ágyaz meg áldozatainak a sorozatgyilkos

.konyvesblog. | 2016. szeptember 20. |

b288523.JPGA 16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Az események után úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta, a gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól. Tessa megtalálása után sikerült is elfogni, vagy legalábbis mindenki ezt hitte.

Julia Heaberlin: Véres margaréták

Fordította: Lakatos Anna, Agave, 2016, 369 oldal, 3580 HUF

 

18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?

Olvasd el az első 43 oldalt:

Julia Heaberlin_Véres Margaréták részlet by konyvesblog on Scribd