Magyar Staféta, az online dráma - Erdős Virág van soron

.:wendy:. | 2009. március 31. |

Kortárs dráma váltóban. – Egyhetes szünet után folytatódik a Magyar Staféta, a litera online drámaírói játéka. Öt író adja egymásnak a stafétát hétről hétre, csak a szereplők a kötöttek, minden más a szerzők (Háy János, Tasnádi István, Erdős Virág és Garaczi László) képzeletére van bízva. Ehéten Tasnádi Istvántól Erdős Virág kapja meg a stafétát. A szereplők továbbra is: Laci, Hunger Natália, Erika, Szilvia, Kriszta. A helyszín most a Tesco, egy tanterem, a Combino. - Jövő héten Forgách András következik.

Az előzményeket, Háy János és Tasnádi István jeleneteit, valamint a párhuzamosan zajló tehetségkutató pályázat részleteiről mindent megtudhat a magyar staféta blogján.

 

 

Erdős Virág: 8-12. jelenet

8. jelenet

SZILVIA (magában dúdol) "Everybody’s looking for something..." Erika! Gyere már!
ERIKA Jövök, jövök, mit üvöltesz.
SZILVIA Tudod jól, hogy sietnünk kell. Vagy azt akarod, hogy ők találják meg előbb?
ERIKA Mit?
SZILVIA Hát a geoládát. A GPS szerint valahol arrafelé kell lennie. Nézd csak! Odaát a túlsó parton indul az a kis ösvény. Most átkelünk szépen a mocsáron, felkapaszkodunk azon a kisebbfajta sziklás meredélyen, átküzdjük magunkat a sisnyán – nyugi, hoztam bozótvágót! –, kicsit kifújjuk magunkat, egyeztetjük a koordinátákat, aztán meglátjuk, mi van. Ha mondjuk egy szakadék van odaát – mert végül is miért ne lehetne éppenséggel egy orbitális szakadék, sebes sodrású hegyi patakkal, ekkora nagy kiálló izékkel, meg minden, ezek a trénerek irtóra rafináltak ám! – akkor sincs gond! Hát persze, hogy nincs. Tudod, nem akartam nagydobra verni, de van nálam egy pár extra equipment: hevederek, karabiner, ... hágóvas... Látom, szandiban jöttél, de gondolom, azért van a tatyódban túrabakancs? 
ERIKA Jaj, Szilvi, állj már le, hát nem látod, hogy...?
SZILVI Nincs? Te jó ég!  Ebben akarsz végigtipegni árkon, bokron? Na, basszus! Mondtam én, hogy át kellett volna variálni! A Krisztiék már tutira ott vannak, megtalálták, belogoltak, gondolom már a Máriácska is megvolt nekik, meg a Foton-rét...
ERIKA Szilvia, miket beszélsz?
SZILVI Mindegy, most már ne vacakoljunk, vágjunk neki, aztán ha kidőlsz, kidőlsz, én nem várok rád! Otthagylak az árok partján, úgy ott hagylak, mint a pinty Erika, nem ismersz még! Legfeljebb majd felfal a nyest. Bánomisén. Faljon! Gyerekestül, mindenestül, kit érdekel! Az élet egy merő kihívás, drágám, értsd meg végre, és én nem fogok miattad már megint mindenbe belebukni! De nem ám!
ERIKA Na de...
SZILVIA Azt nézd! Uram atyám! Mi az ott az avar alján? Nem ott, te! Ott, a fa tövében! Ezt a mázlit! Nem hiszem el!
ERIKA Szilvi, mit csinálsz? Megőrültél? Bemászol a hűtőpultba? Te nem vagy normális! Itt minden be van kamerázva! Mindjárt idejön a guard és...
SZILVIA Na, azt a gizda GPS-t is dobhatjuk a sunyiba! Ugye, Eri! Mondtam én, ugye, mondtam, emlékszel? Mit mondtam? Na mit? "Az igazi kesser intuícióval dolgozik!" És tessék! Itt a cucc az orrunk előtt! Pedig hát... Na lássuk csak!
ERIKA Szilvi, térj már észhez! Mit csinálsz azzal a jégkrémes dobozzal, tudod jól, hogy nem lehet csak úgy kibontani, még azt fogják gondolni, hogy...
SZILVIA Nézd csak! Milyen pofás kis láda! "Fekete erdő". Ez nyilván a jelszó. Egész szellemes! Na de lássuk, mi rejtőzik odabent! Most kinyitom szépen, így ni, csak lassan, óvatosan, hátha valami ilyen poénos surprise van benne, tudod! ... (elsápad, a nyitott dobozra mered) Úristen!

A hűtőpult mögül biztonsági őr ruhában felbukkan Laci.

tovább>>