Latabár és egy tinilány titkos barátsága

.konyvesblog. | 2015. április 21. |

"Lídia 16 éves lány, és a legfontosabb tulajdonsága, hogy egyáltalán nem olyan, mint a többiek. Nem is akar olyan lenni – ugyanakkor más vágya sincs, mint hogy szeressék és elfogadják. (Magyarán szólva: egy teljesen átlagos kamasz.) Mindemellett egy igazi különc művészalkat: dráma tagozatos, de profi képregényes szeretne lenni, hobbijai pedig az olvasás, a komolyzene-hallgatás és a naplóírás. Azért vannak „normális” tulajdonságai is, példának okáért utálja a fizikát, és szerelmes egy idősebb fiúba. Na jó, ez utóbbi talán mégsem számít normálisnak, mert az a bizonyos fiú nem más, mint a híres festő, Gulácsy Lajos" - írtuk korábban Gévai Csilla Lídia 16 című kötetéről.

Lídia idén tavasszal visszatér, és ott folytatja az életét, ahol abbahagyta, csak immáron 17 évesen keresi vágyakozva a Nagy Őt és önmagát.

Gévai Csilla: Lídia 17

Tilos az Á Könyvek, 2015, 192 oldal, 2083 HUF

 

Mindeközben arra készül, hogy egyszer menő képregényrajzoló lehessen. Életvezetési tanácsadójaként egy új alak tűnik fel a múltból, Latabár Kálmán, a remek táncos-komikus, és szerencsére érkezik egy zenész fiú is az osztályba, Vilmos. A tibeti barát, Geyang pedig le nem veszi a szemét Lídiáról, mert azt gondolja, hogy az út, amin jár, nem is e világi.

Olvassatok bele a kötetbe:

Lidia 17-54-59.Oldal LR by konyvesblog

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.