Kovács Patríciának nagyon rossz

.konyvesblog. | 2013. június 01. |

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Bookline Könyvek, 290 oldal, 2013, 3192 HUF

kovacspat.jpg

D. Tóth Kriszta regényt írt fiatalon, tizenöt éve elhunyt édesanyja történetéből Jöttem, hadd lássalak címmel. "Anyám sokkal jobban bennem van, mint azt valaha gondoltam volna. Sőt, ahogy múlik az idő felettem is, egyre inkább. Az ő korai és tragikus elvesztésének traumája ráadásul a mai napig kísérti a családot, engem is. Így azt is remélem, várom ettől a regénytől, hogy egyfajta terápiaként kicsit meggyógyít" - nyilatkozta nekünk korábban D. Tóth Kriszta.

A Jöttem, hadd lássalak szép és komoly történet, sok izgalmas és szórakoztató részlettel, aminek a középpontjában egy érdekes nővel. A főszereplő nő súlyos rákkal küzd, a halálos ágyán visszagondol életére, vajon jó döntéseket hozott-e. A múltbeli emlékek közül az egyik, amikor fiatalon találkozott egy angol gróffal kifejezetten fontos lesz. 

A könyvhöz trailert forgattak (Grosan Cristina rendezte, Nyoszoli Ákos fényképezte) abból a könyvrészletből, amikor a főszereplő szembesül végtelen magányával. Az előzetesben Kovács Patrícia alakítja a regénybeli főszereplőt. Erről D. Tóth Kriszta ezt írta: "Nagyjából egy évvel ezelőtt egy színész ismerősöm azt kérdezte tőlem, hogy ha film készülne az életemből, ki játszana engem. Gondolkodtam, de csak egy kicsit. Kovács Patrícia, feleltem neki, mire ő: „igen, szerintem is. Kovács Patrícia." 

A könyvet a Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják be Kovács Patrícia és Winkler Nóra közreműködésével a Holdudvarban. Az esemény ingyenes. Az első 16 oldalt most el is lehet olvasni a regényből.

Dtk Lapozgato Boritoval