Kiss Tibor Noé: Aludnod kellene (trailer és részlet)

.konyvesblog. | 2014. június 27. |

Kiss Tibor Noé: Aludnod kellene

Magvető Könyvkiadó, 2014, 144 oldal, 2287 HUF

 

A Könyvhétre jelent meg Kiss Tibor Noé Aludnod kellene című kötete, melyhez most Gróf Balázs készített trailert. Gróf Balázst sokan a képregényeiről ismerhetik, de készített már videóklipet a Heaven Street Sevennek és a Blind Myselfnek is.

Kiss Tibor Noénak 2010-ben jelent meg az Inkognitó című kötete, akkor a következőket nyilatkozta nekünk: "Nem akartam elmagyarázni az olvasóknak, hogy mit jelent a transzszexualitás vagy a transzvesztitizmus fogalma, erre ott vannak a lexikonok. Akik emiatt vették meg a könyvet, csalódni fognak. Az Inkognitó azt ábrázolja, hogy min megy keresztül az, aki ráébred saját transzneműségére. De nemcsak a transzneműek találkozhatnak ismerős érzésekkel a szövegben. Több olyan olvasóval is beszélgettem, aki hasonlóságot érzett a saját élete és az én történetem között, még akkor is, ha egészen más jellegű identitásproblémákkal küzdött. Számomra ez okozta a legnagyobb örömöt."

Az Aludnod kellene című kötet a kiadó ismertetője szerint "mozaikrészletekből összetapadó állapotregény, aprólékos-pontos atmoszférapróza, amely a szenvedő szerkezetek és vegetatív létezésformák kétségbeesett cselekvésmintázatait, legutolsó emberi küzdelmeit kegyetlen élességgel és kíméletlen, a melankóliát sem nélkülöző iróniával írja le."

A kötetbe olvass bele itt:

Kiss Tibor Noé: Aludnod Kellene Reszlet 3