Beleolvasó foci partvonal d:book

Kijavítják Sir Alex Ferguson életét (Itt olvashatsz bele a könyvbe magyarul először!)

Valuska László | 2013. november 25. |

Alex Fergson: Önéletrajz

Partvonal, 432 oldal, 2013, 2632 Ft

Ferguson_borito_B1_Ez a vegleges.jpg

A Manchester United legendás edzője, Sir Alex Ferguson életrajzi kötete hemzseg a hibáktól, például az is rosszul szerepel, mikor kapott pacemakert, eddig 45 ténybeli tévedést gyűjtött össze az angol sajtó. Az önéletrajz magyarul is megjelenik, de a Partvonal Kiadótól megtudtuk, ők már a javított verziót jelentetik meg. Most elolvashatjátok az első 25 oldalt, illetve a Beckhamről szóló fejezetet.

A sajtóanyag így szól:

Alex Ferguson, a világ egyik leghíresebb és legeredményesebb futballmenedzsere, a Manchester Unitednál eltöltött huszonhét év munka után, 2013 májusában bejelentette visszavonulását. Életpályája nem csak azok számára inspiráló, akik a klub vagy az angol futball lelkes hívei. Töretlen sikere mindenkinek példát mutat. Ő valóban élő legenda.

ÖNÉLETRAJZ
Az utóbbi negyed században jelentős változások mentek végbe a Manchester Unitednál. Ami állandó maradt, az a Ferguson irányította gárda játékának minősége, és az a sikersorozat, amelynek részeként 2008-ban a MU második Bajnokok Ligája-győzelmét ünnepelhette. Sir Alex edzői filozófiájának alapköve a céltudatosság, mégis befogadó és családias légkört tudott kialakítani a klubnál. Munkamódszere, amely kiállta az idők próbáját, irigyelt az egész világon. Irányítása alatt a Manchaster United konvencionális futballklubból sikeres vállalkozássá nőtte ki magát.

Fergusonnak az idők során egyre több energiát kellett fordítania a növekvő számú sztárjátékos megfelelő irányítására, ennek megfelelően könyve egy-egy teljes fejezetet szentel a legnagyobb nevekkel való együttműködés izgalmas történetének. Bepillantást nyerhetünk Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, David Beckham vagy épp Wayne Rooney mindennapjaiba.
Játékosai Fergusont Főnöknek szólították, utalva a híres edző keménykezű vezetői stílusára, amely nélkül a klub aligha érhette volna el azokat az eredményeket, amelyekre méltán büszke. Sir Alex visszaemlékezése most végre teljes kibontakozásában mutatja be e lenyűgöző életpálya eseményeit.

Alex Ferguson
1941-ben született Glasgow szürke munkásnegyedében. Apja hajógyári munkásként, ő maga pedig szerszámkészítő inasként dolgozott. Futballkarrierjét a Queen's Parknál kezdte, majd játékosként öt másik skót klubot is megjárt, köztük gyerekkori kedvencét, a Rangerst. Edzői karrierje az East Stirlingshire-nél indult 1974-ben, majd még ugyanebben az évben elfogadta a St. Mirren ajánlatát. 1978-tól 1986-ig az Aberdeen menedzsereként dolgozott, és a csapatot az 1982/83-as idényben KEK-győzelemig vezette. Mindeközben 1985 őszétől az 1986-os világbajnokság végéig a skót válogatottat is irányította, majd 1986 novemberében a Manchester Unitedhoz szerződött. Vezetésével a klub 38 trófeát szerzett, amelyek közül a szurkolók a két Bajnokok Ligája-, a tizenhárom Premier League- és az öt FA-kupa-győzelemre emlékeznek legszívesebben. 1999-ben munkája elismeréséül a királynő lovaggá ütötte. Bár Sir Alex 2013 tavaszán, 71 évesen lemondott a Manchester United menedzseri posztjáról, továbbra is részt vesz a klub irányításában.

Ferguson 1 25

Ferguson Beckham

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.