Káosszal és felemelkedéssel folytatódik a Vörös lázadás-trilógia

.konyvesblog. | 2018. április 25. |

a_kaosz_evei_b1.png

A napokban jelent meg magyarul a Vörös lázadás-trilógia szerzőjének legújabb sci-fije, amely éppúgy bestsellernek ígérkezik, mint a korábbi kötetek. A régóta várt folytatást maga Pierce Brown dedikálta a rajongóknak vasárnap a könyvfesztiválon. A harmincéves amerikai író új könyve ezúttal sem szakadt el a sikertörténet kereteitől. A káosz éveiben is a korábbi alapötletét vitte tovább, s a főhősét is megtartotta, ugyanakkor ebben a kötetben újabb szereplők és újabb izgalmas történetszálak bukkannak fel. 

Míg a Vörös lázadás-sorozat egy univerzum végéről szólt, addig A káosz évei egy új kezdet képeit jelenítik meg. A történések középpontjában ezúttal is Darrow áll, akit bolygószerte sokféle néven ismernek. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk. 

Pierce Brown:A káosz évei

Fordította: Török Krisztina, Agave Könyvek, 2018, 608 oldal, 4680 HUF

 

Egy évtizeddel korábban Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. A béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt.

A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt. 

Olvass bele a könyvbe:

Pierce Brown a Kaosz Evei Reszlet by konyvesblog on Scribd