Kalasnyikovék kétpofára zabálják a könyveket

.konyvesblog. | 2015. november 12. |

Pablo Escobar unottan kotorászott az ebédjében. Voltak ilyen napjai. Alapvetően imádta az életet, de akadt, amikor megcsömörlött. Ez minden jóérzésű emberrel előfordul. És a rossz érzésűekkel is.

Fekete András és Grancsa Gergely: Kalasnyikov és Rózsafüzér

Tilos az Á Könyvek, 2015, 288 oldal, 2990 HUF

 

Már a kedvenc kaviárja sem esett jól a reggelinél, és ez felettébb gyanús volt. Eljött a depresszió napja. És pont most kérték fel, hogy fülszöveget írjon egy regényhez, amit két idióta írt! Nem is tudja, miért, de egy gyenge pillanatában elvállalta. Talán azért, mert fenn akarja tartani a látszatot, hogy ő minden jó dolog, így az irodalom támasza is. Meg azért, mert őt is többször megemlítik a regényben. És mert a címe, Kalasnyikov és Rózsafüzér, az ő életének két alapköve. Rossz és jó. Halál és feltámadás. Testi és lelki élvezet. Nincs jobb, mint kicsit gyilkolászni, majd egy templom csendjében imát mormolni. Vagy fordítva. Közben persze finomakat enni, zenélni, filmet nézni, hogy a többi kellemes lehetőséget ne is említse… – és készülni arra, hogy mindez véget érjen egyszer és mindenkorra.

Egy fiatal nyikhaj írta a könyvet, aki azt hiszi, hogy már mindent tud az életről, miközben semmit. Meg egy vén fószer, aki abban reménykedik, hogy mindent félreértett, és semmi sem úgy van, ahogy eddig gondolta. Rémisztő egy kombó. A felkérés szerint az ajánló nem lehet több 1200 karakternél, így Pablo kénytelen levágni a szöveg fülét a kolumbiai címerrel díszített macsétájával.

Az irodalom alfele. A Kalasnyikov és Rózsafüzér Fekete András és Grancsa Gergely első regénye, melyet november 12-én, 16.30-kor mutatnak be a Tilos az Á Kiadó és a Dumaszínház közös rendezvényén. Itt debütál Nényei Pál Az irodalom visszavág 1. - Léda tojásaitól az Aranyszamárig című kötete is, melynek illusztrációit Baranyai B. András készítette. Lesz zene (MnemonicKiss), stand up (Nényei Pál) és felolvasás (Boncsér Sára és Pásztor Pál ). Moderál: Litkai Gergely. Még több infóért katt ide!

Olvass bele a Kalasnyikov és Rózsafüzér című kötetbe:

Fekete András, Grancsa Gergely - Kalasnyikov És Rózsafüzér - Részlet by konyvesblog