Jennifer Lawrence Putyin ügynöke lesz

.konyvesblog. | 2017. február 03. |

b291650.JPGA Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskolából, ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat, egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé. Persze csak Jason Matthews 2013-ban Edgar-díjat nyert regényében, a Vörös verébben, amelyből épp Francis Lawrence forgat filmet Budapesten, méghozzá Jennifer Lawrence főszereplésével. Így:

jennifer-lawrence-filming-budapest-011717.jpg

A lélegzetelállítóan pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon át az Egyesült Államokba vezet. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nemcsak az ő életüket, de másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.

Jason Matthews: Vörös veréb

Fordította: Fazekas László, Agave, 2017, 448 oldal, 3780 HUF

 

A Vörös veréb egy nagyszabású kémregény John le Carré stílusában, egy nyugalmazott CIA tiszt tollából. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával nyerhetünk belőle bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. Matthews megírta a könyvet, amiből (majdnem) minden kiderül kémkedésről, kémelhárításról, kiberháborúról, beszervezésről.

Ezek után kinek ne lenne kedve beleolvasni a könyvbe? Mutatjuk az első 47 oldalt:

Jason_Matthews-Voros_vereb_reszlet.pdf by konyvesblog on Scribd