Így barátkozzunk leukémiás lányokkal

.konyvesblog. | 2015. szeptember 24. |

b1401886.JPGGreg Gaines, a különc kamasz mindent megtesz, hogy bármelyik iskolai társaságban elvegyüljön, vagyis láthatatlan maradjon. Egyetlen barátja van, Earl, akivel kultikus művészfilmekért rajonganak, és szabadidejükben nagy lelkesedéssel és minimális tehetséggel újraforgatják a kedvenceiket. Egy nap az édesanyja ráveszi Greget, hogy élessze újra a barátságát Rachellel.

Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Fordította: Roboz Gábor, Gabo, 2015, 320 oldal, 2990 HUF

 

Rachelnél leukémiát diagnosztizáltak, és bár Greg eleve hadilábon áll a lányokkal, kénytelen engedelmeskedni az anyja utasításának. Hogy felvidítsa Rachelt, Earllel kamerát ragad, és így nemcsak a valaha készült legrosszabb film születik meg, hanem fordulópont jön el mindannyiuk életében.

A regényből készült filmet mától vetítik a magyar mozik.

Olvass bele a könyvbe:

Jesse Andrews_ Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni_részlet  by konyvesblog

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.