Rajongás, Dolly Roll, Turbo rágógumi – novellák a '80-as évek kamaszairól

.konyvesblog. | 2018. szeptember 25. |

turbo_hartai_rgb_vegleges.jpg

Hartay Csaba regényes novellafüzére nem abban segít, hogy megtaláld önmagad, hanem abban, hogy sose felejtsd el, honnan jöttél. 

A ’80-as évek ébredező Magyarországán különleges, addig ismeretlen termékek, divatok, gondolatok jelennek meg: hamburger, gofri; Dolly Roll szól a lemezjátszókból, a kamionosok Turbo rágót dobálnak az integető gyerekeknek, miközben egy csapat vadóc kamasz a szabadságát keresi az alföldi tájban. Első barátnő, első csók, első szexfilm – minden új, minden izgalmas. És egy kamasz még semmit sem csinál félszívvel.

Hartay Csaba: Rajongók voltunk

Athenaeum Kiadó, 2018, 208 oldal, 3999 HUF

 

Az őszinte derűért, ami ebből a könyvből árad, minden olvasó hálás lesz Hartay Csabának, aki így fogalmazta meg ennek a gyűjteményes kötetnek az ars poeticáját: „Csak a rajongás ne vesszen ki belőlünk. A lelkesedés lángját életben tartani egy teljes életen át, talán nem lehetetlen. Ha kihűlni látszik bennünk a szenvedély, akkor gondolatban visszatérünk a hőskorszakba, az első találkozások szapora pulzusa lüktet bennünk ismét. Mintha az idő ott megragadt volna. Mert örökké kamaszok maradunk.”

Bemutató. A kötetet október 19-én mutatják be a Margó Irodalmi Fesztiválon. A szerzővel Kiss László fog beszélgetni. 

Olvass bele: 

Hartay_Rajongok_5–9 by konyvesblog on Scribd