Garaczi keresztül-kasul közlekedik a múlt, a jelen és egy lehetséges élet pontjai között

.konyvesblog. | 2018. augusztus 01. |

garaczi_hasitas_borito-logos.jpg

A Hasítás Garaczi László kultikus-klasszikus regényciklusának ötödik kötete. A magyar próza egyik legjobb stilisztája ezúttal is ironikusan és a rá jellemző érzékenységgel közlekedik keresztül-kasul a múlt és a jelen, egy lehetséges élet pontjai között. Garaczit olvasva mindig időben vagyunk: az elbeszélő kisgyerekkora, kamaszkora, írói pályakezdése és harmincas évei is megjelennek a regényben.

Garaczi László: Hasítás

Magvető Könyvkiadó, 2018, 155 oldal, 2990 HUF

 


Csigalépcsőn haladunk a múlt felé, és a mindenkori jelenlét tükröződik a Városliget egén. Álmodozások sora. A Hasítás pulzáló korrajz, lapjain megelevenednek a közelmúlt évtizedei, hősünkkel együtt lődörgünk a Felszabadulás téren, csavargunk Párizsban és Berlinben. 

Garaczi prózája az új költészet!

Magyarország első vasbeton hídja, a Wünsch híd a Városliget közepén áll, a funkciója sokáig teljesen értelmezhetetlen volt számomra, pedig napi szinten jártam Füles nevű magyar vizslámmal Budapest egyik legnagyobb, és lehetőségei szerint egyik legszebb, ám mégis legzavarosabb kulturális kalandparkjában. Garaczi László visszahozta az életembe a hidat, és talán a regény ezért még jobban megszólított.

Emellett pedig a könyv varázslatos játék az életrajzi regény lehetőségeivel, azzal, hogy valóban mi a fikció.

Olvass bele:

Garaczi Laszlo Hasitas Reszlet 6 Konyves by konyvesblog on Scribd