Beleolvasó libri d:book farkas_tiborc

Farkas Tiborc: vadidegen (RÉSZLET)

.konyvesblog. | 2014. május 28. |

Farkas Tiborc: Vadidegen

Libri Könyvkiadó, 2014, 348 oldal, 3490 HUF

139427246.jpgFarkas Tiborc regénye egy olyan képzeletbeli nagyvárosba visz el minket, ami valószínűleg sokkal jobban hasonlít a valósághoz, mint szeretnénk. Járványszerűen terjedő bűnözés és szegénység az utcákon, a leggazdagabb egy százalék csillogó elszigeteltsége a maradék kilencvenkilenctől, pattanásig feszült társadalmi konfliktusok, a mindennapokban pedig hideg közöny, korrupció és számító önzés mindenütt.

Tom, a külvárosi krematórium igazgatója látszólag nyugalmas életet él. Mégis pánikrohamok gyötrik, a barátnőjét és a családját egyre nehezebben viseli el, álmaiban pusztító faji háborúk és a civilizált Nyugat alkonyának rémképei kísértik. Amikor pedig gyanút fog, hogy a hullaházból elszállított emberi szervek körül nem stimmel valami, olyan eseménysor veszi kezdetét, hogy örülhet, ha ő maga nem kerül végül a boncasztalra…

A Vadidegen szédítő utazás egy nem is olyan távoli jövőbe. Egy városba, ahol mindenki jött valahonnan, de ahol otthonra senki sem talál. Megrendítő összeomlás-történet, mély értelmű krimi és utópisztikus látomás.

A Vadidegent alig egy hónapja a hét könyvének választottuk, itt írtunk róla.

Olvass bele a regénybe!

FarkasTiborc Vadidegen 245-252 by konyvesblog