Extrákkal jelenik meg a 2001. Űrodisszeia - Mutatunk egy részletet!

.konyvesblog. | 2015. március 27. |

Vajon lehetséges, hogy az emberi civilizáció fejlődése az ősidőkben idegen lények beavatkozása nyomán indult el? És ha igen, mi lehetett a célja ezeknek az idegeneknek?

A 21. század űrhajósai a Naprendszer felfedezése során földönkívüliek nyomaira bukkannak, melyek egészen új megvilágításba helyezhetik Földünk történelmét. Expedíció indul tehát az óriásbolygók felé, hogy megválaszolja a kérdéseket, de amit ott talál, az a legfantasztikusabb elképzeléseket is felülmúlja.

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick 1964-ben elhatározta, hogy elkészíti minden idők legjobb SF-filmjét. Négyévi munkával valósult meg a 2001. Űrodisszeia, a végeredmény pedig mérföldkő lett a zsáner történetében. A legismertebb SF-könyvek között tartják számon, három folytatása született, és méltán vált legendává. 

Arthur C. Clarke: 2001. Űrodisszeia

Fordította: Göncz Árpád, Metropolis Media, 2015, 264 oldal, 2632 HUF

 

Ez a legenda most új kiadásban kerül az olvasók kezébe - megőrizve Göncz Árpád eredeti fordítását, és kiegészítve különleges extrákkal, amelyek most jelennek meg először magyarul. Egy megemlékezéssel, egy, az ezredfordulóra készült előszóval, valamint a regény egyik forrásnovellájával!

Olvassatok bele!

2001_beleolvasó