Elizabeth Gilbert New York-i lányai Hollywoodba mennek

Elizabeth Gilbert New York-i lányai Hollywoodba mennek

.konyvesblog. | 2019. november 14. |

(Kép forrása)

Elizabeth Gilbert (korábban ITT interjúztunk vele), az Ízek, imák, szerelmek szerzője új könyvében az 1940-es évek New Yorkjának színházi világába kalauzolja az olvasót. A kalandos életű főhősnő, az immár nyolcvankilenc éves Vivian örömmel és némi megbánással emlékezik vissza élvhajhász és öntörvényű fiatalságára, valamint azokra az eseményekre, amelyek későbbi életét alakították. A New York lányai sok más mellett a női szexualitás, a szabadosság, illetve az igazi szerelem természetét kutatja.

Elizabeth Gilbert: New York lányai

Fordította: Mohai Szilvia, Partvonal, 2019, 448 oldal, 4499 HUF

 

A könyv amerikai megjelenéséről tavaly októberben már mi is írtunk, a napokban pedig Gilbert az Instagramon jelentette be, hogy a regényéből film fog készülni. A jogokat a Warner Bros. vette meg, a forgatókönyvet Michelle Ashford írja. Gilbert a rajongók ki nem mondott kérdésére válaszolva közölte:

Ha esetleg azon gondolkodnátok, hogy miért nem én írom a forgatókönyvet, nos a válasz az, hogy azért, mert nem tudom, hogyan kell. A forgatókönyvírás teljesen más pálya, mint a regényírás. Higgyetek nekem: nem akarjátok, hogy én írjam.

Az mindenesetre kiderült a bejegyzésből, hogy rettentő boldog, de hogy miről is szól a kötet, azt most ti is megtudhatjátok, lapozzatok bele: