Alma Katsu egy hátborzongató történelmi horrorral tért vissza

.konyvesblog. | 2018. november 05. |

katsu.jpg

A CIA-s múlttal rendelkező Alma Katsu a 2010-es évek elején a Halhatatlan-trilógiával debütált, és vált nagyon gyorsan nemzetközi bestseller-szerzővé. A természetfeletti elemekkel kevert romantikus thrillerek jogait közel 20 országba eladták, és úgy tűnt, hogy Katsu a továbbiakban a műfaj egyik meghatározó nevévé válhat. Ám ő másképp döntött, és közel öt év szünetet követően idén az Éhség című történelmi horrorral tért vissza. 

Alma Katsu:Éhség

Fordította: Bosnyák Edit, Agave Könyvek, 2018, 368 oldal, 3780 HUF

 

A kötettel ismét előkelő helyeket szerzett magának az eladási toplistákon, lenyűgözte a kritikusokat és olyan szerzők írtak ajánlásokat a könyvhöz, mint Sarah Pinborough, Stephen King és Joanne Harris. Az Éhség a Donner-társaságként elhíresült szekérkaraván 1846-os Kaliforniába tartó útját meséli el, a történelmi hitelességre törekedés mellett azonban fantasztikus elemek is megjelennek.  

A CIA-s krimit ír a 200 éves nőről

Alma Katsu: Halhatatlan, ford.: Farkas VeronikaAgave, 2012, 480 oldal, 3980 FtAlma Katsu Amerikában 2011-ben remekül debütáló regénye szerényen lopakodott be a magyar piacra, és foglalta el helyét a romantikus könyvek polcán. Küllemében visszafogott, de mutatós; terjedelmével...

Egy kisfiú különös halála az őrület határára sodorja az elszigetelt utazókat. Annak ellenére, hogy arról ábrándoznak, hogy mi várja őket nyugaton, régen eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és a karaván tagjai között feszülő nézeteltérések gyilkossághoz és káoszhoz vezetnek. A kilencven férfiból, nőből és gyermekből álló Donner-társaság egyenesen a western-korabeli amerikai történelem egyik legszörnyűbb és legtragikusabb kalandja felé igyekszik. Amikor a karaván tagjai egymás után nyomtalanul eltűnnek, a túlélőket egyre inkább hatalmába keríti az érzés, hogy talán valóban valami nyugtalanító és éhes vár rájuk a hegyek között… vagy talán az a gonosz, amely testet öltött körülöttük, és kezdettől fogva bennük növekedett.

Az Éhség elegánsan ötvözi a történelmet a megmagyarázhatatlannal, és hátborzongatóan izgalmas betekintést nyújt a végletekig túlfeszített emberi természet törékenységébe.

Olvass bele:  

Alma Katsu Ehseg Reszlet by konyvesblog on Scribd