Egy csomó jó indok, hogy miért késtél az iskolából

.konyvesblog. | 2017. szeptember 01. |

azert_kestem_az_iskolabol_mert_borito_1000px.jpg

Ma több ezer diáknak megkezdődik az iskola. Alapvetően rájuk gondoltunk, amikor kiválasztottuk Davide Cali és Benjamin Chaud magyarul most megjelenő könyvének részletét. Meg persze azokra, akiknek különböző – kivétel nélkül nyomós – ok miatt sosem sikerül időben csöngetésre beérniük az iskolába. Hiszen már a címe is beszédes: Azért késtem az iskolából, mert...

Davide Cali: Azért késtem az iskolából, mert..., ill.: Benjamin Chaud

Fordította: Rét Viktória, Pozsonyi Pagony, 2017, 40 oldal, 1990 HUF

 

Davide Cali Svájcban született, de Olaszországban nevelkedett. Nagyon termékeny szerző,  több mint kilencven műve jelent már meg (regények, képregények, képeskönyvek). Magyarul Az ellenség című kötete olvasható, mely a Csimota gondozásában jelent meg pár éve. A francia Benjamin Chaudnak is több mint hatvan kötete van már, a gyerekkönyvek mellett sok képregényt rajzolt.

Kettőjüktől most két könyvet is kézbe vehetünk, hiszen Azért késtem az iskolából, mert... című kötettel egy időben jelent meg az Azért nem írtam leckét, mert…

Lapozzatok bele az előbbibe:

azert_kestem_az_iskolabol_beliv_beleolvaso.pdf by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.