Demcsák Zsuzsa: A másik életem (részlet)

.konyvesblog. | 2014. november 04. |

demcsak_zsuzsa_kicsi.jpg

Minden, amit leírok, felidézek, szigorúan az én aspektusomat tükrözi, az én megélésem, fájdalmam, könnyeim, hibáim, cselekedeteim, döntéseim - írja új könyvében Demcsák Zsuzsa. A másik életem című kötetében a műsorvezető eddig még nem ismert, a képernyőn soha meg nem mutatott életét tárja az olvasók elé. Ebben egyebek között azt írja, hogy évek alatt került bele abba a spirálba, amelynek a vége a teljes önmegsemmisülés, az önbecsülés, és az önértékelés elvesztése lett.

Demcsák Zsuzsa: A másik életem

Athenaeum Kiadó, 2014, 224 oldal, 2967 HUF

 

"Mindezt úgy kellett napról napra, egyre keservesebben átélnem, hogy muszáj volt erősnek maradnom. Hiszen sem otthon, sem a televízióban nem látszódhatott rajtam semmi. Kétségbeesetten dúcoltam alá egy látszatvilág bástyáit éveken keresztül."

Demcsák ebben a könyvében nem csak arról ír, hogy áldozatként hogyan élt éveken keresztül bántalmazó kapcsolatban ("Igen, már az első intő jelek után mennem kellett volna. Két kisgyerekkel, akik alig pár hónaposak voltak akkor. Emlékszem a fájdalomra, de az „okra” nem. Akkor is magamat hibáztattam, de továbbra sem emlékszem, miért. Egyszerűen törölte az agyam."), de részletesen beszámolt arról is, hogy miután szabályosan el kellett menekülnie otthonról, a hivatalos eljárások során, ahelyett, hogy védelemben részesült volna, egyenesen kiszolgáltatott helyzetbe került.

Olvass bele a kötetbe: 

A Masik Eletem Reszlet Konyvesblog Athenaeum