A történelem leghíresebb cselszövéséről szól Steven Saylor új krimje

.konyvesblog. | 2018. május 11. |

steven_saylor_kep.jpg

Steven Saylor a legújabb regényében a történelem leghíresebb gyilkosságát helyezi középpontba: Rómában vagyunk Kr. e. 44-ben, nem sokkal martius idusa előtt. 

A római szenátus által élethosszig diktátornak választott Julius Caesar megkegyelmez maradék ellenségeinek és megjutalmazza barátait. Elhagyni készül a várost, hogy légiói segítségével meghódítsa a Pártus Birodalmat. Indulás előtt azonban akad néhány elintéznivalója. 

Steven Saylor: Caesar trónja

Fordította: Heinisch Mónika, Agave Könyvek, 2018, 413 oldal, 3680 HUF

 

Miután évtizedekig nyomozott a hatalmasságok bűnei és gyilkosságai ügyében, és bebocsátást nyert a lovagi rendbe, Gordianus elhatározza, hogy visszavonul. Csakhogy martius 10. napjának reggelén először Cicero, majd Caesar is a házába hívja. Ugyanazt kérik tőle: éleslátása és szimata segítségével derítsen fel egy esetleges összeesküvést a diktátor ellen. De Caesar mást is közöl vele. Mivel egyik legfőbb bizalmasa Meto, Gordianus fogadott fia, hálája jeléül olyan kitüntetésben akarja részesíteni a Nyomozót, amely nemcsak az ő életét, hanem az egész családja jövőjét is megváltoztatja. A szenátus következő ülésén, martius 15-én nagy kegyben kívánja részesíteni. 

Amerikai horrorsztori - Interjú Steven Saylorral

Agave Könyvek, 2013, 3980 HUF Steven Saylor a történelmi krimi egyik nagy veteránja, 1991 óta publikálja könyveit, jövőre jelenik meg a tizenhatodik. Rendkívül alapos író, szeret belemerülni a precízen kidolgozott részletekbe, könnyedén fog át évezredeket, mozgat óriási szereplőgárdákat, izgalmas történeteiben pedig a letűnt világok újra életre kelnek.

Gordianusnak tehát le kell porolnia régi tudományát, és le kell lepleznie a Julius Caesar életére törő cselszövőket. Ha léteznek egyáltalán. Ezalatt viszont másféle összeesküvések is szövődnek. Martius idusa gyorsan közeleg, és legalább egy gyilkosságra biztosan sor kerül.

Olvass bele:

 Steven Saylor Caesar Tronja Reszlet by konyvesblog on Scribd