A nyolcadik résszel búcsúzik az Időfutár

A nyolcadik résszel búcsúzik az Időfutár

.konyvesblog. | 2019. november 13. |

idofutar_szerzok_2018_szollosi.JPG

Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészits Andrea és Gimesi Dóra (fotó: Szöllősi Mátyás)

Megjelent az Időfutár-sorozat új, befejező része, amelyben véget ér Hannáék időutazásos története, és végre visszazökken helyére az idő. Addig viszont sok-sok kalandon keresztül vezet az út a könyvsorozat zárókötetében.

Az előző rész végén Hannáéknak majdnem sikerült hazatérniük Budapestre, a 21. századba. De végül mégis Londonban ragadtak, és egy szelíd tekintetű fiatalember és törvényen kívüli barátai vendégszeretetét élvezhetik. No meg I. Erzsébetét. Vajon sikerül találkozniuk Shakespeare-rel is? De persze a nagy kérdés az, hogyan zökkentsék vissza az időt?

Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea: Időfutár 8. - A visszazökkent idő

Tilos az Á Könyvek, 2019, 304 oldal, 3490 HUF

 

A Kossuth Rádió 2012-től sugározta az Időfutár című ifjúsági rádiójátékot, amely villámgyorsan hatalmas rajongótáborra tett szert. A rádiójáték sikere nyomán a négy szerző könyvbe is foglalta a kalandokat: 2013 és 2015 között jelent az Időfutár-sorozat hat kötete. 2015-ben még úgy tűnt, hogy a hatodik lesz a zárókötet, a szerzők ugyanakkor nem engedték el a történetet: tavaly megjelent a hetedik rész (ITT bele is tudtok olvasni), jelen állás szerint viszont a nyolcadikkal végleg lekerekítik az időutazók sztoriját.

Ebben a kötetben Hanna pszichodrámát tart egy Erzsébet-kori törvényen kívülinek, Tekla házi hidegfúziós reaktort igyekszik összeütni, Bujdosóné pedig I. Erzsébettel és William Cecillel kavar, de közben Shakespeare-t kergeti, hogy végül a találkozáskor leessen az álla. Ráadásként még az is kiderülhet, milyen körülmények között született Hamlet nagymonológja.

Bemutató. November 16-án, szombaton mutatják be az Időfutár 8. kötetét a Bartók úti Pagonyban, a szerzőkkel Veiszer Alinda beszélget. Részletek erre>>

Olvass bele a könyvbe:

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.