A meseterápia élővé, mindennapi gyakorlattá teszi a történetekbe zárt üzeneteket

.konyvesblog. | 2017. január 26. |

„Minden élethelyzetben egy történetben vagyunk – s ha szerencsénk van, ez a történet a sajátunk. A bajok akkor kezdődnek, ha mások történetét kezdjük el irigyelni, és az ő történetüket akarjuk a sajátunkként megélni. Vagy akkor, ha saját mesénkben kimerülnek a továbblépési lehetőségek, netán eltévedünk benne, nem ismerjük fel segítőinket és ellenfeleinket, sőt össze is keverjük őket… Ilyenkor átírhatjuk a történetet vagy átléphetünk egy másikba. Szabadságunkban áll dönteni arról, hogy melyik történetet akarjuk mintaként, követendő példaként magunk elé állítani. Mint ahogy arról is szabadon dönthetünk, hogy milyen legyen a mi történetünk: reprodukáljunk és kövessünk egy már meglévőt vagy létrehozzunk egy sajátot? Mindkettőben sok lehetőség rejlik.

Boldizsár Ildikó: Életválságok meséi - Mesekalauz útkeresőknek

Magvető Könyvkiadó, 2016, 429 oldal

 

A meseterápiában úgy segítjük ezt a folyamatot, hogy több síkon is kapcsolatot keresünk a hagyományban fennmaradt szövegekkel: élővé, sőt mindennapi gyakorlattá tesszük a történetekbe zárt üzeneteket. Arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mindenki a »személyes meséjével« találkozhasson, s ennek segítségével bontsa ki az életútjában rejlő lehetőségeket. A cél nem más, mint megtalálni az egyetemes szellemi tanításokban azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek az egyént saját mintázatai alapján vezetik a rendezettség állapotához.” (Boldizsár Ildikó)

Felnőttekről felnőtteknek. Boldizsár Ildikó olyan meséket válogatott össze február 15-i estjére, amelyek egy pillanatra megállítják az embert, hogy ne kívül, hanem belül keressen utakat a továbblépéshez. Helyszín: Rózsavölgyi Szalon. A belépés ingyenes. További infóért katt ide!

Olvass bele a kötetbe:

boldizsar_i_eletvalsagok_53-60_konyvesblog.pdf by konyvesblog on Scribd