A különc alakok bennünk élnek

.konyvesblog. | 2018. június 04. |

mora_szerelmes_ufok.jpg

Lépten-nyomon elveszett, magukra hagyott, zsákutcába jutott figurákkal találkozhatunk Terézia Mora új elbeszéléskötetében. A Szerelmes ufók történeteiben olyan emberekkel találkozhatunk, akik furcsák, idegenek, mégis egészen ismerősnek tűnnek.

Terézia Mora: Szerelmes ufók

Fordította: Nádori Lídia, Magvető Könyvkiadó, 2018, 224 oldal, 3499 HUF

 

Ezek a különc alakok köztünk élnek, főképp bennünk. A mániákus futó, aki a zsebtolvaj nyomába ered, a szenvedélybeteg fiatal pár, akik külön világuk foglyai, a nyugalmazott egyetemi tanár, akinek új életet kell kezdenie, és a többiek: egymástól elszakított rokonok, eltűnt emberek, illegális menekültek – csupa küzdő és kereső hős, akik vívják a maguk harcát a magány, a közöny és a kaotikus világ ellen. Róluk ír, őket szólaltatja meg Terézia Mora.

Emberek, akik nem is tudják, hogy megszakadt a szívük

„Segítség, beszorultam magamba." Akár ez is lehetne a mottója Terézia Mora új elbeszéléskötetének, amely tíz elveszett, magányos álmodozó történetét meséli el. A Szerelmes ufók szereplői olyan különös, már-már bolond figurák, akik érzelmi veszteségeiket cipelve próbálnak örömöt keresni a mindennapokban, de nincsenek körvonalazható céljaik és vágyaik.

A kortárs német irodalom egyik legfontosabb szerzője a nagysikerű regények után ezúttal fanyar érzékenységgel, ironikus empátiával megírt emberi történetekkel jelentkezik. Az író a Szerelmes ufókért megérdemelten nyerte el a Brémai Irodalmi Díjat.

Margó. A Német Könyvdíjjal kitüntetett Terézia Mora Szerelmes ufók című elbeszéléskötetét június 9-én mutatják be a a Margó Irodalmi Fesztiválon. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Parti Nagy Lajos fog beszélgetni a szerzővel. 

Olvass bele a könyvbe: 

terezia_mora_szerelmes_ufok_reszlet_4_konyves (1) by konyvesblog on Scribd