157 észbontó tudnivaló az űrből

.konyvesblog. | 2019. március 25. |

Tim Peake az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautája. A 186 napos Principia küldetését, amely során a Nemzetközi Űrállomáson dolgozott a 46/47-es expedíció keretében, 2016. június 18-án fejezte be, amikor visszatért a Földre. Tagja számos angol tudományos, repülési és világűrrel foglalkozó társaságnak, valamint STEM-nagykövet, és ő a Halló, a Földdel beszélek? című bestseller szerzője is.

Tim Peake: Csillagközi kérdezz-felelek - 157 észbontó tudnivaló az űrből

Fordította: Mezősi Péter, Partvonal Könyvkiadó, 2019, 293 oldal, 4499 HUF

 

Peake, amióta visszatért a Nemzetközi Űrállomásról, rengeteg érdeklődő levelet kap az emberektől, akik egyre többet szeretnének megtudni az űrbéli életről, küldetése minden apró részletéről. "Milyen érzés 28 000 km/órás sebességgel keringeni a Föld körül?" "Hogyan lehet felkészülni a súlytalanságra?" "Milyen hatással van a világűr az emberi testre?" "Mi történik, ha meteorit csapódik az űrállomásnak?"

Új könyvében Tim Peake részletesen megválaszolja ezeket a kérdéseket, kiegészítve őket a saját, űrhajósként szerzett tapasztalataival - a kiképzéstől a kilövésig, az űrsétáig és a visszatérésig. "Remélem, hogy érdekesek lesznek az űrbéli élet titkai, tudománya és mindennapi csodái, és a betekintés hasznos lesz a jövő űrutazói számára. Ki tudja? Lehet, hogy az első ember, aki eljut majd a Marsra, épp ezt a könyvet lapozgatja..." - véli a szerző.

Lapozzatok bele a könyvbe:

Csillagkozi_beleolvas1-68.pdf by on Scribd