Závada Pál: DARVASI SZÍV

Könyves Magazin | 2007. november 23. |
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben. Elsőként Závada Pál írását olvashatják, Darvasi László stílusában.

Kedves naplóm, a csodák ugrásra készen, acsarogva szaggatják pórázukat.
Szív Ernő ma erre a hörgésre ébred fél 6-kor, bekapcsolja az Eurosportot, a Napkeltét, a CD-lejátszót meg a hajszárítót. Isten áldd a hangzavart, morogja el fohászát, és egyszerre kilenc tárcát kezd el írni három lapba, s egyúttal leugrik a napi- és hetisajtóért.
Szorongó tárcáknak fogom őket hívni, határozza el, úgyhogy a 6 óra 2 perckor soron következőben engem küld le újságért a nagycsarnokba. Amely – mint minden sivatag – azé, aki eltéved benne. Ezért ha javasolhatja, Narancsot a hátsó standon vásároljak, mert – noha kritikát átlósan olvasok csak –, a netántáni heveny hascsikarásra ott legyen szemközt a sürgősségi Joli néni. Aki mihelyt meglátja, hogy gyomromhoz lapot szorítva futok, nyújtja előre máris a gurigát.
Kritika?, akkor ráér majd utána fizetni, Ernőkém! Különben meg addig örüljön, míg nem a hülyék oldalán idézik!
Kösz. És ahhoz mit tetszik szólni, mondom kifelé jövet, hogy a nyilvánosvécé-üzemeltetés januártól szakvizsga-köteles? Tévé is bemondta, alapképzés plusz elmélet, gyakorlat, műszaki és vizsga.
Csak azt hagyta ki, Ernőkém, hogy a kuncsaftra is vonatkozik. És használat előtt kell fölmutatni, de csak a bolognai vizsga érvényes!

A TELJES SZÖVEG ITT>>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.