Závada Pál: DARVASI SZÍV

Könyves Magazin | 2007. november 23. |
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben. Elsőként Závada Pál írását olvashatják, Darvasi László stílusában.

Kedves naplóm, a csodák ugrásra készen, acsarogva szaggatják pórázukat.
Szív Ernő ma erre a hörgésre ébred fél 6-kor, bekapcsolja az Eurosportot, a Napkeltét, a CD-lejátszót meg a hajszárítót. Isten áldd a hangzavart, morogja el fohászát, és egyszerre kilenc tárcát kezd el írni három lapba, s egyúttal leugrik a napi- és hetisajtóért.
Szorongó tárcáknak fogom őket hívni, határozza el, úgyhogy a 6 óra 2 perckor soron következőben engem küld le újságért a nagycsarnokba. Amely – mint minden sivatag – azé, aki eltéved benne. Ezért ha javasolhatja, Narancsot a hátsó standon vásároljak, mert – noha kritikát átlósan olvasok csak –, a netántáni heveny hascsikarásra ott legyen szemközt a sürgősségi Joli néni. Aki mihelyt meglátja, hogy gyomromhoz lapot szorítva futok, nyújtja előre máris a gurigát.
Kritika?, akkor ráér majd utána fizetni, Ernőkém! Különben meg addig örüljön, míg nem a hülyék oldalán idézik!
Kösz. És ahhoz mit tetszik szólni, mondom kifelé jövet, hogy a nyilvánosvécé-üzemeltetés januártól szakvizsga-köteles? Tévé is bemondta, alapképzés plusz elmélet, gyakorlat, műszaki és vizsga.
Csak azt hagyta ki, Ernőkém, hogy a kuncsaftra is vonatkozik. És használat előtt kell fölmutatni, de csak a bolognai vizsga érvényes!

A TELJES SZÖVEG ITT>>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.